BE-körkort

Ta körkort för släp på Rhodins Trafikskola

Beroende på ditt behov finns två alternativ för dig som behöver dra tyngre släp än vad ditt B-körkort medger – B96 eller BE.

Ta reda på vad som gäller för dig

B96 ger dig rätt att köra en sammanlagd totalvikt (bil + släp) på 4 250 kg. BE ger dig rätt att köra med en sammanlagd totalvikt upp till 7 000 kg. 

Är du osäker på vilken behörighet du behöver, kan du kontrollera dina registreringsnummer på Transportstyrelsens släpvagnskalkylator genom att klicka här

1. Syntest (endast för BE)

För att ta BE-körkort behöver du ett körkortstillstånd. Ansökan måste kompletteras med ett syntest, som vi hjälper dig med (kostnadsfritt för våra elever). 

2. Ansökan om körkortstillstånd (BE)

Körkortstillståndet ansöker du om hos Transportstyrelsen (länk). Självklart kan du kontakta oss om du har några frågor om processen.

3. Vi planerar körlektionerna utifrån dina provtillfällen

När du bokar en kurs för BE eller B96 har du antingen bokat en tid för prov själv, eller gör du det genom oss. För BE krävs både teoriprov och körprov, men för B96 endast körprov.

4. Dina prov

Din resa till BE-körkort avslutas med uppskrivning och uppkörning. För B96 krävs endast körprov. Dessa görs på Trafikverket (länk). Vi stöttar dig självklart hela vägen.

5. En gång inskriven, alltid inskriven

Är du en gång inskriven hos oss, behöver du inte betala inskrivningsavgift för din nästa behörighet. Endast en administrativ avgift för utbildningsmaterial tillkommer.