Lastbil

Körkort för tung lastbil (C) samt tung lastbil med släp (CE)

Oavsett om du har ambitionen att bli yrkeschaufför eller helt enkelt bara behöver ett körkort för lastbil hjälper vi dig hela vägen.

Vi hjälper dig från A till Ö

Innan du får lov att börja övningsköra måste du ha ett körkortstillstånd beviljat av Transporstyrelsen. Vi beskriver processen nedan, men du är välkommen att kontakta oss vid ytterligare frågor.

1. Läkarundersökning

För att få ditt körkortstillstånd beviljat behöver du komplettera med ett särskilt läkarintyg. Du bokar detta på din vårdcentral.

2. Ansökan om körkortstillstånd

Körkortstillståndet för lastbil ansöker du om på Transportstyrelsens hemsida (länk). Ta kontakt med oss om du har några frågor om processen (länk).

3. Lägg upp en utbildningsplan

På grund av stark efterfrågan på uppkörningstider rekommenderar vi att vi lägger upp en utbildningsplan redan vid inskrivning. Vi bokar då direkt tid för dina prov, så att du blir garanterad chans till körkort snarast.

4. Dina prov

Din resa till körkortet avslutas med uppskrivning och uppkörning. Detta görs på Trafikverket (länk). Vi stöttar dig självklart hela vägen.

5. Yrkeschaufför?

För att bli yrkeschaufför krävs i de allra flesta fall ett yrkeskompetensbevis (YKB). Vi hjälper till med både grundutbildning och fortbildning, läs mer här.

6. En gång inskriven, alltid inskriven

Är du en gång inskriven hos oss, behöver du inte betala inskrivningsavgift för din nästa behörighet. Endast en administrativ avgift för utbildningsmaterial tillkommer.