MC

Ta körkort för MC på Rhodins Trafikskola

Vi har en äkta MC-passion, och samtlig personal på Rhodins kör motorcykel.

Begränsat antal uppkörningsplatser

MC-säsongen är förvisso lång i Skåne, men för att försäkra dig om att få njuta av den skånska sommaren på två hjul är det viktigt att komma igång så tidigt som möjligt på våren, då vi bara erbjuds uppkörningar fram till och med oktober.

1. Körkortstillstånd

För att ta körkort för motorcykel krävs körkortstillstånd. Processen är likadan som för personbil, och du kan läsa om den här.

2. Lägg upp en utbildningsplan

På grund av stark efterfrågan på uppkörningstider rekommenderar vi att vi lägger upp en utbildningsplan redan vid inskrivning. Vi bokar då direkt tid för dina riskutbildningar och dina prov, så att du blir garanterad chans till körkort under säsongen.

3. Manöverkörning

Det första momentet på körprovet, och en av de viktigaste delarna i körträningen, är manöverbanorna. 

Här tränar du din färdighet i att manövrera motorcykeln i både låg och hög fart. Du får utföra bromsningar i 70 och 90 km/h, och även genomföra en säkerhetskontroll.

4. Körning i trafik

När du kan hantera motorcykeln på ett bra sätt på banorna går vi igenom vad som är viktigt att tänka på när du kör i olika trafikmiljöer.

5. En gång inskriven, alltid inskriven

Är du en gång inskriven hos oss, behöver du inte betala inskrivningsavgift för din nästa behörighet. Endast en administrativ avgift för utbildningsmaterial tillkommer.